×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

مشکل شوری آب خوزستان حل نشده است/ حیات در خوزستان به خطر افتاده است

روز گذشته عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت استان خوزستان تا ۵۰ سال آینده مشکل آب نخواهد داشت. این سخن چندان به مذاق اهالی منطقه خوش نیامده بود و آنها همچنان از شوری آب استان خوزستان گلایه داشتند.

سید راضی نوری نماینده مردم شوش و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در این خصوص اظهار داشت : EC آب در شهرهای جنوبی بالاست و کیفیت آب مناسب نیست. لوله کشی به شادگان، آبادان و خرمشهر در قالب طرح غدیر به عنوان بزرگترین طرح آبرسانی کشور در دست اجراست که تامین آب بیش از دو میلیون نفر در آن پیش بینی شده است.

نوری تصریح کرد: در برخی مناطق پروژه‌های دیگری انجام شد؛ مثلا پس از مدت‌ها ایستگاه پمپاژ آب از رودخانه کارون در استان خوزستان به تالاب بین المللی شادگان افتتاح شد که با بهره برداری از این طرح مشکل کمبود آب تالاب شادگان در سال‌های کم بارش برطرف و حقابه آن به صورت دائمی تأمین می‌شود.

وی بیان داشت : منبع تغذیه تالاب شادگان رودخانه‌های جراحی و کارون است اما پس از سدسازی روی رودخانه کارون، حقابه هور از این رودخانه تأمین نمی‌شود.

به گفته نماینده شوش خشکسالی چندین سال گذشته در مناطق جنوبی کشور باعث شوری آب شده و کیفیت آب با تبخیر و در اثر گرما از دست رفت. در جنوب کشور به جز مشکل ریزگردها مسائل زیست محیطی و کمبود آب مطرح است و حیات در این بخش به خطر افتاده است.

نوری با تاکید بر اینکه در سال‌های متمادی منابعی از صندوق توسعه ملی برای بهبود شرایط زیست محیطی در نظر گرفته شد، می‌گوید: هر چند هر سال این منابع را برای این منظور در نظر می‌گرفتند اما هنوز مشکلات زیست محیطی و آبی در استان خوزستان پابرجاست.

نوری مهمترین عامل مشکل آب در جنوب کشور را سدسازی‌های غیر اصولی عنوان می‌کند و می‌گوید: به جای رهاسازی آب و رعایت حقآبه‌ها با سدسازی غیرکارشناسی و انحراف آب به سمت دیگر شاهد مشکلات آب در جنوب هستیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.