×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

ممنوعیت فروش آب معدنی و  مواد خوراکی در بیرون از مغازه و در معرض آفتاب

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز، از ممنوع بودن عرضه و فروش آب معدنی و هرگونه مواد غذایی در بیرون از مغازه و معرض آفتاب خبر داد.

دکتر مهرداد شریفی در این باره اظهار داشت: بالا بودن شاخص سطح سلامت افراد یک جامعه در گرو حفظ ایمنی، بهداشت وکیفیت مواد غذایی است و رعایت بهداشت مواد غذایی در مراحل تهیه، تولید، توزیع و عرضه موجب می شود تا ماده غذایی سالم با کیفیت بالا به دست مصرف کننده برسد.

شریفی افزود: بهداشت مواد غذایی عبارت است از رعایت کلیه موازینی که در مراحل تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کنندگان برسد.

شریفی ادامه داد:  پیامد فساد و آلودگی مواد غذایی غالبا پیدایش شرایطی در ماده غذایی است که مصرف آن خواه در کوتاه مدت و یا در صورت تداوم مصرف، آثار نامطلوبی بر سلامت انسان می گذارد.

 وی درباره برخی مواد غذایی سوپرمارکت‌ها که درمعرض نورآفتاب قرار دارند، افزود: هر ماده غذایی که در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد، به سرعت فاسد و سمی می شود و علامت بارز فساد مواد غذایی تغییر در رنگ و طعم مطلوب آنها است.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز اظهار داشت: متاسفانه دیده می شود بیشتر تنقلات مانند چیپس و پفک معمولا در بیرون از مغازه ها نگهداری می شوند که این امر میزان آسیب پذیری آنها را افزایش می دهد لذا به افراد توصیه می کنیم که از خرید این مواد که در بیرون از مغازه نگهداری می شوند خودداری نموده و همیشه چنین محصولاتی را از قفسه های داخل مغازه انتخاب و خریداری کنند.

شریفی همچنین یاد آور شد: برخی فروشندگان به این بهانه که درب مواد غذایی باز نشده از نگهداری آنها در یخچال اجتناب می کنند در صورتی که اگر روی بسته، نگهداری در یخچال قید شده باشد حتما باید نسبت به این کار اقدام نمایند بعنوان مثال موادی مانند سس های مایونز (حتی با درب کاملا پلمپ و بسته) به دلیل جلوگیری از فساد مواد تشکیل دهنده‌شان (تخم مرغ و..) باید در یخچال نگهداری شوند.

وی ادامه داد: هر گروه از موادغذایی باید در شرایط خاصی نگهداری شوند و یکی از این شرایط، درجه حرارت است. برخی محصولات فاسدشدنی مانند لبنیات یا فرآورده‌های گوشتی (سوسیس و کالباس) باید حتما در یخچال و در دمای صفر تا ۴ درجه بالای صفر نگهداری شوند. برخی ازکالاها مانند انواع بستنی، همبرگر و ناگت‌ها هم باید تا زمان مصرف در فریزر نگهداری شوند تا کاملا سالم و منجمد باقی بمانند، موادی مانند آب‌های معدنی، نوشابه‌ها، روغن‌، خشکبار یا محصولات خشکی که بسته‌بندی روشنی دارند و می‌توانند نور آفتاب را به راحتی جذب کنند، باید حتما داخل مغازه و در محلی دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری شوند.تابش نور آفتاب به بطری‌های آب معدنی ،نوشابه‌ و یا حتی روغن‌هایی که جلوی مغازه قرار دارند، باعث از بین رفتن برخی از ویتامین‌ها و املاح روغن، آب و سایر نوشیدنی‌ها می‌شود و حتی می‌تواند برخی ترکیب‌های سرطان‌زا (مونومر) را از بطری‌ها جدا و وارد این مواد غذایی کند، بنابراین فروشندگان نباید این محصولات غذایی را در معرض تابش نور خورشید بگذارند و خریداران هم از خرید محصولاتی که بیرون مغازه و در تماس مستقیم با نور آفتاب هستند، خودداری کنند.

شریفی ادامه داد: شهروندان از خرید مواد غذایی از دوره گردان مواد غذایی و  واحدهای صنفی که مورد تایید مراجع بهداشتی قرار ندارند، خودداری نموده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در اصناف مواد غذایی بویژه اصناف حساس همچون رستورانها، قنادیها، فست فودها و نان فانتزی مراتب را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.