×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

آغاز فعالیت مشترک ایران و بنگلادش در فناوری استفاده از زهاب و آب شور دریا

به‌منظور انجام فعالیت‌های پژوهشی مشترک ایران و بنگلادش در زمینه کشت گیاهان مقاوم به شوری و خشکی در مزارع آزمایشی استان خوزستان و ارزیابی چند ساله آنها، سازمان آب و برق خوزستان با شورای تحقیقات وزارت کشاورزی بنگلادش (BARC) تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، معاون طرح و توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی این سازمان گفت: این پروژه فعالیت مشترک وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی ایران با وزارت کشاورزی بنگلادش در تحقیق و توسعه کشت گونه‌های کم مصرف و مقاوم به شوری، استفاده از منابع آب شور و زهاب کشاورزی در خوزستان محسوب می‌شود.

“آرش محجوبی” با اشاره به کاهش حجم منابع آب قابل دسترس و افت کیفیت آن به‌دلیل وجود خشکسالی در کشور گفت: سازمان آب و برق خوزستان به عنوان متولی منابع آب و زهاب و به منظور استفاده بهینه از این منابع، مطالعه طرح جامع آبیاری، الکوی کشت و استفاده مجدد از زهاب کشاورزی را با دانشگاه هامبولت آلمان از حدود ۲ سال پیش آغاز کرده است.

معاون طرح و توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: یکی از اهداف این مطالعه بررسی و معرفی گونه‌های مختلف گیاهان مقاوم به شوری و خشکی است که طی بررسی‌های انجام شده توسط دانشگاه هامبولت، مشخص شد، کشور بنگلادش یکی از کشورهای پیشرو در این مقوله بوده و موسسات تحقیقاتی توانمندی در این زمینه تجهیز کرده است.

وی با اشاره به همکاری موسسه تحقیقات کشاورزی و برگزاری جلسات تخصصی فشرده با محوریت سازمان آب و برق خوزستان، روسا، کارشناسان مراکز تحقیقاتی کشاورزی با هیئت بنگلادشی افزود: در نهایت محورهای همکاری دو کشور در زمینه‌های بهبود بهره‌وری آب کشاورزی، استفاده مجدد از آب زهکش‌ها برای کشاورزی، استفاده مجدد از پساب‌ها و زهاب بخش آبزی‌پروری و کشاورزی، معرفی گونه‌های آبزی مقاوم به شوری و خشکی، تلفیق کشاورزی و آبزی پروری و تالاب‌های مصنوعی در قالب تکنولوژی مدیریت پساب‌ها مورد توافق قرار گرفت.

کشور بنگلادش با مساحتی حدود ۱۰ درصد کشور ایران نزدیک به ۱۶۰ میلیون نفر جمعیت دارد. این کشور برای تامین غذای مردم خود، از سال ۱۹۷۱ تا ۲۰۱۷ با فعالیت مراکز تحقیقاتی و استفاده از ارقام محصولات مقاوم و دارای عملکرد بالا، تولید محصولات کشاورزی خود را به‌رغم داشتن حدود ۱٫۷۳ میلیون هکتار زمین شور ۳٫۵ برابر افزایش داده است.

در کشور بنگلادش بیش از ۱۹ موسسه تحقیقاتی کشاورزی وجود دارد که در خصوص تولید و تکثیر ارقام مختلف گندم، برنج، کنجد، سویا، بادام‌زمینی، گوجه فرنگی، قارچ و … فعالیت‌های تحقیقاتی زیادی انجام داده‌اند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.