×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

احتمال از سرگرفته شدن روابط آنکارا و دمشق با حمایت مسکو

عربی ۲۱ در این باره نوشت:

شاید اردوغان احساس می کند در شرایط کنونی ابتدا باید روابط ترکیه با غرب را ترمیم کند و به همین علت با قبول عضویت سوئد در ناتو، ارتباط با این سازمان را تقویت کرد و حمایت از اوکراین را نیز افزایش داد.

دغدغه اصلی اردوغان در شرایط کنونی اقتصاد ترکیه است. او کاملا می داند ترکیه شرایط اقتصادی سختی دارد و تلاش می کند همه موانع در مسیر رشد مجدد اقتصاد ترکیه و تقویت ارزش لیره را از میان بردارد. با این حال رئیس جمهور ترکیه می داند نزدیک شدن به سوریه و نظام اسد، برای اقتصاد ترکیه سودمند و فرصتی برای بهبود اوضاع سیاسی و اقتصادی ترکیه است.

نزدیک شدن به نظام سوریه، دستاوردهای راهبردی متعددی برای آنکارا خواهد داشت، از جمله این که یافتن راه حلی برای بحران حضور آوارگان سوری در ترکیه را آسانتر خواهد کرد. این بحران همواره برای مردم ترکیه و شخص اردوغان دردسرساز بوده است و عادی سازی روابط با دمشق، نقشه راه روشنی برای آینده‌ی حضور حدود ۳.۶ میلیون آواره سوری در ترکیه ترسیم خواهد کرد.

حل معضل آوارگان سوری در ترکیه، میزان فشار بر جامعه ترکیه را کاهش خواهد داد و به مرور زمان به بهبود اقتصاد این کشور کمک خواهد کرد. خروج آوارگان، فشار بر زیرساخت های ترکیه و هزینه مصرف سوخت و گاز را که ترکیه از خارج وارد می کند، کاهش خواهد داد.

بازگشت آوارگان سوری به کشورشان، اعتبار اردوغان را از نظر رای دهندگان افزایش خواهد داد چرا که موجب می شود او به وعده های انتخاباتی خود عمل کند. به این ترتیب جایگاه حزب عدالت و توسعه در ترکیه مستحکم خواهد شد. بسته شدن پرونده آوارگان سوری همچنین به آنکارا امکان خواهد داد وقت خود را صرف موضوع سازمان های کُرد کند که وجود آنها را خطری جدی برای ترکیه و مرزهای آن می داند.

از سرگرفته شدن روابط آنکارا و دمشق با حمایت مسکو، جایگاه اردوغان را بین کشورهای جهان تقویت خواهد کرد به خصوص که اردوغان همواره تلاش کرده است خود را رهبری میانه رو و مستقل معرفی کند که از هیچ محوری تبعیت نمی کند و مجری دستور کشورهای غربی نیست بلکه سیاست خارجی خود را بر اساس منافع عالی ترکیه ترسیم می کند.

آنچه که اکنون مانع پیشرفت مذاکرات بین ترکیه و سوریه و از سرگیری روابط آنها شده، پافشاری بشار اسد بر خروج نیروهای ترکیه از خاک سوریه است. آنکارا این شرط را در شرایط میدانی کنونی در شمال سوریه، غیرعملی می داند و هدف از اعزام نیرو به شمال سوریه را محافظت از ترکیه در برابر تروریسم اعلام کرده است نه اشغال اراضی دیگران. حل این مشکل صرفا از طریق میانجی گری روسیه امکان پذیر است که از اواخر سال گذشته برای بهبود روابط ترکیه و سوریه میانجی گری کرده است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.