×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

پیش‌بینی اقتصاد ایران در سال آینده

صادرات نفت ایران در سال آینده بسیار کاهش پیدا خواهد کرد و از ۲/۵ میلیون بشکه نفت در روز که طی شش ماهه نخست سال جاری فروش داشتیم به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار بشکه خواهد رسید. از طرف دیگر قیمت نفت روند افزایش تدریجی پیدا خواهد کرد و در محدود ۵۰ تا ۶۰ دلار نوسان خواهد داشت

یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: «کسری بودجه سال آینده به حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید و این افزایش کسری بودجه فشار مضاعفی را بر طرح‌های تملک سرمایه‌ای و پروژه‌های عمرانی دولت وارد خواهد کرد. من بار‌ها در گفتگو با فرارو به نواقص موجود در بودجه سال آینده اشاره کرده ام، اما به نظر می‌رسد دولت تمایلی به اصلاح آن‌ها ندارد؛ لذا در سال آینده ما یک رکود هم از کانال کاهش بودجه دولت و کسری بالای بودجه خواهیم داشت. این در حالی است که دولت با افزایش پایه‌های مالیاتی هم موافقت نکرد و اگر این اتفاق رخ می‌داد، امکان کاهش این کسری بودجه بسیار زیاد بود.»

وحید شقاقی شهری استاد اقتصاد در خصوص وضعیت اقتصاد در ماه‌های و سال پیش‌رو عنوان کرد: «در حوزه قیمت دلار روند اقدامات دولت و وضعیت سیاست‌های پیش رو نشان می‌دهد که ما شاهد یک روند افزایشی نرخ دلار در ماه‌ها و سال آینده باشیم. البته این روند افزایشی کاملا تدریجی رخ خواهد داد؛ لذا اگر الان دولت تحولی در سیاست‌های خود ایجاد نکند و یک هدفگذاری مشخص انجام ندهد، قطعا در سال ۹۸ ما دوباره شاهد تلاطمات بسیاری در بازار ارز خواهیم بود.»

وی ادامه داد: «موضوع بعدی قیمت مسکن است. ما طی سال جاری در تهران با افزایش ۹۰ درصدی قیمت‌ها نسبت به سال ۹۶ مواجه بودیم. ولی با توجه به کاهش قدرت خرید مردم و تحولاتی که در حوزه مسکن صورت گرفت، مسکن درسال آینده نهایتا در شهر تهران حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت خواهد داشت و بیشتر از این شاهد بالا رفتن قیمت‌ها نخواهیم بود. اما در شهرستان‌ها به نظر می‌رسد شرایط متفاوت باشد. زیرا ما در سال جاری در آنجا حدود ۴۰ درصد افزایش قیمت داشتیم لذا به نظر می‌رسد در سال آینده قیمت مسکن حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.»

وی در خصوص وضعیت رکود در کشور گفت: «متاسفانه رکود بسیار شدیدی در انتظار اقتصاد ایران است و بخش زیادی از بنگاه‌های تولیدی ما یا تعطیل و یا به به حالت نیمه تعطیل در خواهند آمد. متاسفانه با وجود تاکید کارشناسان ما الان نقشه راه تولید نداریم و حمایت‌های بنیادی و اساسی هم از این بخش صورت نمی‌گیرد. دلیلش هم این است که متاسفانه حاکمیت بخش عمده تمرکز خود را بر بخش تورم معطوف کرد و تولید را نادیده گرفت. این در حالی بود که تمام توجه و توان غربی‌ها متمرکز بر ضربه زدن به تولید داخلی ما است. زیرا با از کار افتادن تولید ما شاهد اعتراضات مردمی در بازار کار خواهیم بود.»

فرارو

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.