×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

ضرورت ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان

مدیر کل بهزیستی خوزستان گفت: هشتم مهر هر سال برابربا ۳۰ سپتامبر؛ روز جهانی ناشنوایان نام گذاری شده است و هدف از این نام گذاری، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته‌هایی از زبان اشاره و آگاهی سیاست مداران و همچنین عموم مردم از مشکلاتی است که این قشر با آن روبرو هستند.

مهران کریمیان بیان کرد: ارائه وسایل کمک توانبخشی به ناشنوایان نظیر سمعک، باطری سمعک، پرداخت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، پرداخت کمک هزینه تعمیر و تعویض قطعات شنوایی، ارائه خدمات توانبخشی به معلولین شنوایی در مراکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوا شامل: تربیت شنیداری، گفتار درمانی و غیره، پرداخت مستمری، پرداخت کمک هزینه دانشجویی و دانش آموزی به ناشنوایان و کم شنوایان و همچنین ایجاد اشتغال و توانمند سازی ناشنوایان ازجمله خدماتی هستند که بهزیستی خوزستان انجام می‌دهد.
مدیرکل بهزیستی خوزستان بیان داشت: براساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان یکی از وظایف سازمان بهزیستی تامین وسایل کمک توانبخشی برای معلولان کشوراست.
او درباره کاشت حلزون شنوایی گفت: امور توانبخشی معلولین بعد از ارزیابی و تشخیص کم شنوایی، مداخلات تخصصی توانبخشی را در تأمین وسیله کمک شنوایی نظیر سمعک و آموزش‌های لازم به خانواده و کودک ناشنوا در مراکز دولتی و غیردولتی با اعتبارات تخصیص یافته ارائه می‌نماید، ولی تعدادی از این کودکان دچار کم شنوایی بسیار عمیق بوده و وسیله کمک شنوایی مانند سمعک برای آن‌ها قابل استفاده نیست و یا اثرگذاری آن بسیار ناچیز است و به همین خاطر، رشد مهارت‌های زبان و گفتار در آن‌ها بخوبی صورت نمی‌گیرد.

کاشت حلزون شنوایی که طی عمل جراحی با قرار دادن پروتز خاص در حلزون گوش بیمار، صورت می‌گیرد و با توانبخشی بعد از آن جهت افراد ناشنوای عمیق، می‌تواند موجب رشد مهارت‌های گفتار و زبان گردد و نهایتاً توانمند سازی فرد را در جامعه بدنبال داشته باشد.
کریمیان افزود: کاشت حلزون تکنولوژی پیشرفته‌ای است که شنوایی را برای کودکانی که با استفاده از سمعک نیز قادر به شنیدن هستند، ایجاد می‌نماید، این وسیله در صورتی که مراحل توانبخشی قبل و بعد از عمل به خوبی طی شود، موجب رشد مهارت‌های گفتار و زبان، آموزش مفاهیم و درک مطلب می‌گردد و می‌تواند همچون افراد با شنوایی طبیعی در فعالیت‌های اجتمایی حضور یابند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان بیان کرد: مرکز کاشت حلزون در خوزستان، که از سال ۹۲ راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه در خوزستان ۴ مرکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی با ظرفیت ۲۰۰ نفر وجود دارد، که به توانخواهان در شهرستان‌های آبادان، دزفول، اهواز ۲ مرکزخدمات آموزشی و توانبخشی ارائه می‌کنند، اظهار داشت: در این مراکز به کودکانی که از سنین شیر خوارگی به دلیل ابتلا به اختلالات شنوایی در یادگیری و بکارگیری گفتار و زبان دچار مشکلاتی شده اند و نیز به والدین این کودکان ارائه خدمت می‌شود و خدمات توانبخشی به این کودکان شامل مجموعه اقدامات و خدمات ویژه کودکان دارای اختلالات شنوایی جهت آسان نمودن ارتباط دریافتی و بیانی، با استفاده از وسیله تقویت کننده مناسب و ارائه آموزش‌های ویژه به آنان است.
کریمیان اظهار داشت: فرآیند ارائه خدمات در مراکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوا شامل؛ ارزیابی اولیه، تشکیل پرونده (درمانی – توانبخشی – آموزشی و حمایتی) و تدوین و اجرای برنامه‌های توانبخشی می‌شود.
او افزود: طرح غربالگری شنوایی نوزادان از سوی سازمان بهزیستی به طور مستمر در پایگاه‌های غربالگری تحت نظارت این سازمان در حال انجام است.
مدیر کل بهزیستی خوزستان غربالگری شنوایی نوزادان را بخشی از یک برنامه ۳ بخشی برشمرد که به نام غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام کم شنوایی شناخته می‌شود و اهداف آن شامل غربالگری شنوایی نوزادان تا قبل از ۱ ماهگی، تشخیص کم شنوایی تا قبل از ۳ ماهگی، مداخله به هنگام تا قبل از ۶ ماهگی است.
این مقام مسئول ادامه داد: در این برنامه کلیه نوزادان در بدو تولد در تمام طول سال در مراکز بهداشت و یا زایشگاه‌ها با استفاده از دو آزمون OAE و آزمون AABR مورد ارزیابی قرار می‌گیرند که در آزمون OAE، حلزون گوش مورد و در آزمون AABR، وضعیت دستگاه شنوایی نوزاد تا ساقه مغز موردارزیابی و بررسی قرار می‌گیرد.
کریمیان در پایان اظهار داشت: در حال حاضر در خوزستان ۴۴ پایگاه غربالگری شنوایی تحت نظارت سازمان بهزیستی در ۲۷ شهرستان مستقر هستند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.